Tummat pilvet varjostavat Kymenlaaksoa

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää erittäin ikävänä uutisena Metsäyhtiö Kotkamillsin päätöstä sulkea Kotkan sahan pysyvästi. Kotkamills on perustetttu vuonna 2010. Vuonna 2020 itävaltalainen kartonkiyhtiö Mayr-Melnhof osti sahan.
Kotkamills kertoi muutosneuvotteluiden alkavan viime syyskuussa Toimitusjohtaja Päivi Suutari perusteli muutoksen tarvetta kallistuneilla raaka-aineiden hinnoilla sekä rakentamisen hiipumisella. Lähiaikoina ei myöskään Suutarin mukaan ollut näköpiirissä parempia aikoja.

  • Taas kerran Kymenlaakso saa tuntea nahoissaan metsäyhtiöiden taloudellisen tilanteen heikentymisen. Kotkamills on jo toinen metsäyhtiö, joka lopettaa toimintansa Kymenlaakson alueella lyhyen ajan sisällä. Stora Enson irtisanomisilla oli laajat yhteiskunnalliset vaikutukset ja nyt perässä tulee myös Kotkamills, joka sanoo irti 64 työntekijää, Werning huomauttaa.
    Talouden heikentyminen kohdistuu myös vahvasti Haminan–Kotkan satamaan, jonka liikennemäärät ovat laskeneet kesän aikana huomattavasti.
  • Olen sitä mieltä, että hallituksen elinkeino- ja työministerien on reagoitava nyt viimeistään tähän tilanteeseen ja löydettävä ratkaisu millä tavalla tuetaan niin metsä- kuin rakennusteollisuutta ripeästi. Nyt ei ole aikaa jäädä pohtimaan, vaan täytyy ottaa härkää sarvista kiinni ja tehdä vaikuttavia toimia asian parantamiseksi, Werning painottaa.
    Werning toteaa, että hallituksen kaavailemat leikkaukset osuvat mm. juuri tällaisiin tilanteisiin todella ikävästi. Hän pitää tärkeänä ja välttämättömänä, että hallitusohjelmassa linjatut leikkauspäätökset niin ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan kuin koulutukseen on peruttava.
  • Nyt Kaakkois-Suomi ja Kymenlaakso on jälleen menettämässä työpaikkoja ja monen perheen arki tulee hankaloitumaan, Werning toteaa.

Kommentit

Jätä kommentti