4H-järjestölle ”joululahjarahaa” 350 000 euroa

Kansanedustajat Paula Werning (sd.) ja Marko Kilpi (kok.) ovat iloisia siitä, että 4H-järjestölle myönnettiin valtion määrärahalisäystä 350 000 euroa ns. joululahjarahaa.

4H on valtakunnallisesti toimiva, aktiivinen järjestö, joka auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. 4H-järjestö koostuu Suomen 4H-liitosta ja lähes 200 4H-yhdistyksestä ympäri Suomea. Ruotsinkielistä 4H-toimintaa järjestää Finlands Svenska 4H.

  • 4H tarjoaa nuorille erittäin merkityksellistä toimintaa ja tämä on todella arvokasta, sillä lasten ja nuorten arki on ollut haastavaa viime aikoina. 4H toimintaan voi osallistua jo 6-vuotiaana aina 28 ikävuoteen asti. Yhtenä hyvänä esimerkkinä nuorten tekemästä työstä on Reilu Teko kampanja, jossa kerättiin yhteistyössä viljelijöiden kanssa 728 000 kiloa maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Reilu Teko on merkittävä kiertotalousteko, jota käytännössä toteuttaa paikalliset 4H-yhdistykset, järjestön varapuheenjohtaja Werning toteaa.

4H-säätiö myöntää apurahoja vuosittain. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen 4H-toiminnan tukeminen, kehittäminen ja edistäminen.

  • Järjestö auttaa tukemaan nuoria työn saamisessa neljällä tavalla: 4H kouluttaa nuoria työelämään 4H-akatemiassa. Eri paikkakunnilla toimivat 4H-yhdistykset työllistävät nuoria 4H-nuorisotyöhön ja lisäksi 4H tarjoaa työpaikkoja eri toimintojen, hankkeiden ja yritysyhteistöiden kautta sekä auttaa nuoria perustamaan oman 4H-yrityksen. On välttämätöntä, että 4H toiminnalle myönnettiin lisärahoitusta, sillä ilman tätä toiminnan jatkuminen entisellään olisi ollut erittäin haasteellista, jopa mahdotonta, järjestön puheenjohtaja Marko Kilpi täsmentää.

Kommentit

Jätä kommentti