Kansanedustaja Paula Werning 4H-järjestön varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) valittiin 4H-järjestön edustajakokouksessa hallituksen varapuheenjohtajaksi 13.6.2022. Werning ottaa vastaan varapuheenjohtajan vastuun tyytyväisin mielin. 4H-toiminta sai alkunsa Yhdysvalloista ja saapui Suomeen 1920-luvulla. 4H-järjestö on aina ollut poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. – 4H-järjestö koostuu Suomen 4H-liitosta ja lähes 200 4H-yhdistyksestä ympäri Suomea. Opintokeskus Sivis tukee järjestön kehittämis- ja koulutustyötä. Toiminnan merkittävin rahoittaja on maa- ja metsätalousministeriö, Werning kertoo. Järjestö auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. – 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa esimerkiksi kokataan, leikitään, retkeillään, kansainvälistytään ja opitaan kädentaitoja. Pidän tärkeänä, että lapsilla ja nuorilla on virikkeitä ja tekemistä. Tällainen toiminta lisää myös yhteisöllisyyttä, Werning sanoo. Nuorille on tarjolla myös mahdollisuus yrittäjyyteen. – Tuhannet nuoret ovat valinneet 4H-yrittäjyyden tavaksi tienata omaa rahaa ja saada työkokemusta. Tämä on heille avuksi tulevaisuudessa, Werning huomauttaa. Werning antaa vielä lopuksi vinkkinä sen, että jäseniksi voivat liittyä lapset, nuoret ja perheet sekä ne aikuiset, jotka haluavat tukea 4H-järjestön arvoja ja toimintaa.

Kommentit

Jätä kommentti