Kouvolalle rahoitus uuden raideliikenteen kulunvalvontapilottiin, tiehankkeiden osalta työ jatkuu

Kansanedustaja Paula Werning (sd) on tyytyväinen, että tässä haasteellisessa taloudellisessa tilanteessa Kouvolaan investoidaan 11 miljoonaa euroa. 

Meneillään olevaan Digirata- hankkeeseen kuuluu uuden kulunvalvontajärjestelmän pilotointi.  Kulunvalvontajärjestelmä otetaan käyttöön Kouvola-Kotka välisellä raideosuudella.

– Hienoa, että liikenne- ja viestintäministeriö satsaa ministeri Harakan johdolla tähän uuteen pilottihankkeeseen ja sen toteuttamiseen, Werning toteaa tyytyväisenä.

Uusi digitaalinen kulunvalvontajärjestelmä mahdollistaa ratakapasiteetin kasvattamisen, täsmällisyyden parantamisen sekä junien ja matkustajien määrän lisäämisen nykyisellä rataverkolla. Myös erilaisten häiriöiden vaikutukset ja kesto pienenee.

– Uusi teknologia tulee sujuvoittamaan raideliikennettä Kouvola – Kotka välillä. Kouvola on kiistatta Suomen rautatiekaupunki ja tämä tulevaisuuden kannalta tärkeä investointi vahvistaa tätä statusta entisestään, Werning painottaa.  

Werning huomauttaa, että moderni radioverkkopohjainen järjestelmä on tulevaisuuden ratkaisu ja sen hyödyt ovat merkittävät.

Perusväylänpidon osalta pienempien tiehankkeiden edistäminen tässä lisätalousarviossa ei tuottanut vielä haluttua tulosta. 

– VT 6:lle kaavailtua parannusta joudutaan siirtämään eteenpäin. Harmikseni esittämilleni liikennehankkeille ei vielä saatu rahoitusta lisätalousarviosta, mutta tämä on tilanne tällä hetkellä. Edunvalvonta on pitkäjänteistä työtä ja vaalikauden aikana tulen jatkossakin tekemään sinnikkäästi töitä esimerkiksi Hevossuo-Nappa välin ja myös muiden pienempien tiehankkeiden eteen. Olen jo keskustellut näistä hankkeista sekä aikatauluista uudelleen ministeri Harakan kanssa.  Tämän lisäksi Kouvolan ja Kotkan välillä vt 15 vaatii kovaa edunvalvontaa. Nyt lisätalousarviosta kohdennettu investointi Kymenlaakson keskussairaalaan johtavaan Paimenportin eritasoliittymään on jo hyvä sykäys kohti vt15 uudistusta, Werning toteaa lopuksi tiedotteessaan.

Kommentit

Jätä kommentti